tiistai 1. huhtikuuta 2014

Etenee(kö?)

Tiedättekö tunteen, et joskus painatte vaan eteenpäin ja sit samalla tuntuu, et se elämä ei oo teidän, se on kuin unesta? No jos tiedätte, niin osaatte samaistua. Mulla on ollu sellaset pari viikkoa. Omassa elämässä on kauheena kaikkia stressaavia juttuja ja sit tää dietti... päivät vaan vilisee ja vilisee ja mä en tahdo mukana pysyä. Yhtäaikaa tää dietti on sairaan ihanaa ja mahtavaa, mut samalla mä oon ihan kauhuissani :D

Uusi ruokalemppari; lohi, pinaatti, valkosipulipaistos

Nythän pyörähti dietin neljäs viikko käyntiin. Pikkuhiljaa alkaa oppia siihen, mitä saa tai ei saa syödä. Pahimmat makeantuskat on kaikonneet ja alan uudestaan nauttia tästä "fitnessruoasta" vaikkain teen kaiken itselleni mahdollisimman helpoksi ja yksinkertaiseksi- en jaksa enkä ehdi turhia kikkailla. Kerran viikossa safkat kasaan, ja kuten eilen, aminohelvetti. Mähän nimittäin nappaan drinksut aamulla, treenilaturina, treenissä, palkkarina ja illalla unille painuessa ja kaikki noi sekoitukset teen ite valkun ohjeiden mukaan. En juo siis valmiita latureita tai palkkareita, vaan kaikki syntyy omin pikku kätösin gramman tarkkuudella. Mittaan kaikki minigrip pusseihin, jotka sit nimeän. Saman teen vitamiineille. On aamuvitskupussia ja iltavitskupussia ja omegapurkki kulkee laukussa kokoajan, jotta joka aterialla on helppo napata ne ja kalsiumit kurkusta alas.

Näistä askarrellaan
Paino ei ole kuitenkaan tullu kauheasti alas. Tai alkuun tuli, mut siihen se sitten loppuikin ja jopa hieman nousi takaisinpäin. Kuitenkin tunnen itse, et kyllä siellä rasva tirisee hitaasti mutta varmasti. Ainakin toivottavasti. Tosin, aamuisin alkaa jo oikeanlaisessa valossa vatsapalat taas kurkistella, joten...!


8 kommenttia:

  1. Fitness terveellistä? Hmm...
    Lukipa sitten mitä tahansa "Fitness"blogia niin ensimmäisenä tulee mieleen sana; SYÖMISHÄIRIÖ.
    Toinen asia terveyden suhteen että pistetään kurkusta alas kaiken maailman kemiallista ja synteettistä shaibaa. On jauhetta ja nappia joka lähtöön. Sitten jaksetaan puhua terveellisistä elämäntavoista, terveellisestä ravinnosta, treenaamisesta ja kaiken tämän tasapainosta.
    Ristiriitaista eikö?? =)

    Kommenttini koskee kaikkia maailman FITNESS/BODYBUILDING blogeja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä olen kokenut ihan sellaista "oikeaa" syömishäiriötä ja voin sanoa, että tämä on kaukana siitä. Toki, ymmärrän että joillekin se voi vaikuttaa samalle, mut olennaista on se, mitä päänsisällä tapahtuu ja tämä poikkeaa täysin siitä "peristeisestä tai oikeasta" syömishäiriöstä.
      Ja kyllä, jos ei pää pysy kylmänä on helppo lipsahtaa sinne pimeällekin puolelle, mutta niin se on muussakin laihdutuksessa.

      Ja kyllä, osa aminoista on synteettisiä ja osin tästä syystä olin ennen dietin aloitusta melkolailla ilman noitakin. Nyt dietillä se on vaan erilailla "pakko". Ymmärrän, et joistakin se on ristiriitaista, mutta minusta tämä on paljon terveellisempi elämäntapa, kuin yksikään aikaisempi elämänvaiheeni. Tästä voisin saivarrella vaikka kuinka kauan, mutta en nyt lähde sille tielle, tilttaa vielä kone ennen sitä :D

      Poista
    2. "Oikea" syömishäiriö? Käsittääkseni syömishäiriötäkin on eri tyyppejä. No, anyway. Kehonrakennus-fitness piireissä seilataan kyseisen sairauden molempien ääripäiden väliä hullun kiilto silmissä. Ahneella asenteella "tänne kaikki, heti ja nyt", kiire,kiire. Vaikka ko. hommanhan voisi tehdä OIKEASTI terveellä tavalla, ajan kanssa jolloin myös tulokset olisivat huomattavasti kauaskantoisempia.

      Maailmaa katsotaan "fitness-verhon" läpi eikä nähdä todellisuutta. Verrokkina otan vaikka alkoholistin? Kuinka moni alkoholismia sairastava näkee totuuden omasta tilastaan? ...aika harva väittäisin.

      Myös itse lavakunto tilanne huvittaa kun lopussa vedetään itsensä siihen ERITTÄIN terveelliseen, surrealistiseen tilaan! (((lisäksi maalataan roppi luonnolliseen sävyyn tikkurilan talomaalilla : off topic)))
      Mietitäänpä jos esimerkiksi, kuulantyöntäjä, huippu-urheilija, Valerie Adams, 2xOlympiavoittaja ja moninkertainen MM-kultamitalisti, diettaisi itsensä rinkiä varten pyörtymisen rajamaille niin ei se mahtaisi pallo kauas lentää.
      Kaukaa haettu em mutta esimerkkejä ns. oikean urheilun saralta löytyy kyllä ja uskallan urheilusta jotain tietävänä väittää että asiat ovat monilta osin terveemmällä tolalla ravintoasioiden suhteen.
      (jos doping-aineet jätetään huomioimatta ihan kaikkien maailman urheilulajien mielenrauhan vuoksi) =D

      Mutta jokainenhan valintansa tekee jopa se alkoholistikin. Ja liikkuhan se raha kun ihmiset ostaa tukuttain TERVEELLISIÄ lisäravinteita,treeni-boostereita,yms,yms, jauhetta ja nappia joilla saadaan hormonit ja hermosto aivan eeppisiin mittoihin. Sisäelimet kiittää ja naamat kukkii.

      Toivottavasti ei kone tiltannut. :)

      Poista
    3. No minä satun hyvin tietämään syömishäiriön eri tyypit :) Valitettavasti jopa.

      Toisekseen, esimerkiksi minä, tai moni muu (kyllä, tiedän joukossa on paljon kiirekiire tyyppejä), mistä sinä meidän kiireemme tiedät? Mistä tiedät esim minun liikuntataustaani? Jos 15 vuotta urheilu on ollut osa jokapäiväisessä elämässä, niin minusta ei kauheasta kiireestä ja suinpäin ryntäämisestä voida puhua.

      Lisäksi, ymmärrän täysin pointtisi. Mutta onko se sinulta pois, jos minä haluan syödä lisäravinteita ja harrastaa lajia? Sen lisäksi, mitä painokikkailuun tulee, ei fitnesslajit ole todellakaan ainut laji, jossa tätä "harrastetaan". Toki tässä se viedään äärimmilleen, mutta painokikkailua on hitoksen monessa muussakin lajissa, jotenkin ne ja esim doping mielletään monesti juuri kehonrakennukseen.

      Poista
    4. Enhän missään vaiheessa puhunut SINUSTA tai sinun tekemisestä/urheilutaustasta, vaan ihan yleisesti. =) Taisit tehdä päätelmät ihan itse. ;)
      Lisäksi esim 15v urheilutausta ei tee taitajaa nykyisessä lajissasi vaikka pohjaa luokin, eikä näin ollen poista em"kiirettä".

      Poista
  2. Hei Sara! Muistan sinut pienenä & pippurisena tyttönä Muuruveden ajoilta. Hyviä treenejä.

    VastaaPoista
  3. Mukavaa seurata sun edistymistä :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos Anonyymi (kuka sitten ikinä oletkin :) ) ja Susanna. Pippuruus on ainakin säilynyt! :D

    VastaaPoista