maanantai 18. helmikuuta 2013

Aamupalaherkku

 Useastakin syystä olen viimeisen puolen vuoden aikana vähentänyt leivän syömistä, mutten mitenkään täysin lopettanut. Leipomista rakastavana ihmisenä joskus tekee mieli tuoreita lämpimäisiä ja hieman muuttuneiden elintapojeni vuoksi olenkin säveltäny vähempihiilariset ja hieman protskupitoisemmat teeleivät.


Minä tunnetusti en kauheasti ohjeita katsele, kun kokkaan tai leivon. Näppituntumalla aineet kulhoon ja tekele uuniin, niin tässäkin tapauksessa. Kulhossa on siemeniä, täysjyväsämpyläjauhoja, leseitä, soijarouhetta ja kaurahoutaleita, kutakin noin 1dl. Hieman suolaa ja leivinjauhetta. Toisessa nesteet, öljyä, maitoa ja kaksi kananmunaa. Kulhot yhteen, perään pussi juustoraastetta ja hieman pellavansiemenrouhetta, leivotaan lätyiksi ja uuniin. 200 astetta "niin ettö kypsyyvät" ja aamiaiselle...


Tänään yhden puolikaan herkuttelin voilla, kaksi muuta saivat pintaansa kinkkua, juustoa ja salattia. Sunnuntain kuuniaksi ihanaa minttusuklaakaakaota, joka on oiva pyhäpäivien herkku. Älyttömän täyteläistä ja ei niin sokerista imellyslitkua kuin kaupan kaakaot.

Nyt unille ja huomenna uusi viikko ja uudet kujeet. Suunnittelin jopa ruokapäiväkirjaa, saa nähdä toteutuuko.
Kovasti myös hinku olisi hikoilemaan jos flunssa sen vain sallii ja loppuviikosta olisi mm. kehonkoostumusmittaus. Kiva viikko siis tulossa alkaimaisillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti