perjantai 25. lokakuuta 2013

Prodepizzaa!

Sain eilen illalla erään hyvän ystäväni pohjoisesta viikonloppuvieraaksi. Tai loppuviikkovieraaksi. Heti rautatieasemalla isojen halausten jälkeen mun kainaloon tyrkättiin tuliaispaketti, joka näytti tältä;


Vähän mua nauratti. Iso kasa (sellanen iso kennollinen) luomukananmunia ja suklaatia! Vähän toi emäntä tietää mitä mä tartten :D Vähän jengi on kattonu ku ystäväni on raahannu noita monen sadan kilsan päästä ja junassa! Hah. Mut sydäntä kovin lämmitti. Kananmunat tulee tarpeeseen ja no toi suklaa, ainahan se kelpaa!

Tänään aamulla sit heräsin kauheaan oloon. Tai olin heräillyt jo pitkin viime yötä. Kauhea kuumehorkka päällä ja korvat ja kurkku tulessa. Ei näin, ei näin! No, aamulla soitin heti ekana omalle terveysasemalle viiskulmaan ja hoitajalle mars. Tuloksena angiina, lääkkeet kouraan ja kotia kohti. No, meneehän se viikon ainut vapaapäivä sairastaen. Vituttaa vaan, ettei nyt sit reenata muutamaan päivään. Ahdistaa suorastaan, mutta nyt on vaa hyväksyttävä tää ja keskitytään sit lepäämiseen ja tankkaamiseen. Jopsa lääkkeet pian puris ja pääsis rytmeihin kiinni. Hyvin huomaa vaan sen, ettei mua nyt oo luotu pysähtymään.

Tänään me sit funtsittiin frendini kanssa, et mitähän tekis ruoaksi. Mulla oli aivot ihan nollassa, koska toi kondis nyt on ollu koko päivän millanen on ollu ja oon nukahdellu mm. kesken lauseen sängylle, mutta jostakin aivojeni sopukasta sain ajatuksen; paljon puhuttu prodepizza! Googlettelu tuotti tulokseksi kaksi erilaista pohjavaihtoehtoa, josta me valkattiin rahkapohja. Täytteitä vähän summamutikassa koriin ja askartelemaan.


Ekana valmistetaan pohja. Luonnollisesti. Ohjeesta tulee hieman vajaa pellillinen, joten jos haluaa pellin ihan ääriään myöten pitsaa, suosittelen tuplaamaan tai vähintään puolintoistakertaistamaan pohjan annoksen.

Purkki 250g maitorahkaa
Ripaus suolaa
Ripaus leivinjauhetta
Kananmuna
1dl haluamiasi jauhoja
(itse käytin täysjyväjauhoja, ruisjauhokin kuulema toimii)

Pohjan massa on melkoista kittiä ja hieman hankala levittää pellille, mutta kyl se onnistuu. Pohja on melko ohut, joten ei kannata säikähtää. Pohja laitetaan ensin itsekseen uuniin, jotta se ehtii kypsyä, mutta tällä aikaa (n, 10min) on hyvä valmistaa täyte ja juustokuorrute. Itse paistelin evästä 200 asteisessa uunissa ja se oli oikeiv toimiva ratkaisu.

Toisena valmistettiin "juustokuorrute". Blenderiin 2 kananmunan valkuaista ja purkki, eli 200g raejuustoa ja kaasua. Hetkessä valmista- tasainen, hieman epämääräinen kananmuna-raejuustomössö. 
Paistettiin jauhelihat, pilkottiin salami, ananas, sipuli ja oliivit....Pohja pois uunista, pyree (itse käytin paseerattua tomattia 150g) pohjalle, täytteet niskaan ja lopuksi juustomössö. Juustomössön joutui lusikalla vielä tasoittelemaan pitsan pintaan tasaisesti. Pintaan loput mausteet ja n. 25min uunissa.


Ja voi jösses kun oli hyvää! Ihan suoraan sanottuna paljon parempaa, kuin tavallinen pitsa! Pohjan rakenne on hieman hento ja se (kuten kuvasta näkyy) ainakin itselläni vähän levisi lautaselle laittaessa, mut ei paljoa haitannu. Kylmänä tää ei toimi normipitsan tapaan, mut hyvin kesti uudelleen lämmittämistä ja oli edelleen hyvää. Suosittelen! Ja ei paljoa hiilarit vaivaa ja jauhot aiheuta vatsanväänteitä.

Eli kertauksena. Haluamiesi täytteiden lisäksi tarvitset;
250g maitorahkaa
suolaa ja leivinjauhetta
1dl täysjyvä/ruisjauhoja
3 kananmunaa (joista 2 juustoon)
200g raejuustoa

Sittenhän me vielä hetken päästä paisteltiin iltapalaksi muutaman prodeletut. Eli ne tavalliset. Pari kanamunaa, pari banaania ja raakakaakaonibsejä blenderissä sekaisin, paisto kookosöljyssä ja siivu jädeä kylkeen. Kyllä nyt kelpaa, kuumeesta huolimatta!


 Että mitenniin terveellinen ruoka on pahaa? Hah, sanon minä!

2 kommenttia:

  1. Onko sulla vielä usein ollu tuota angiinaa? Suosittelen sulle sitä nielurisa leikkausta, mun jatkuvasti sairastelu ja karhea kurkku loppui siihen. Se paranee parissa viikossa silleen että pystyy jo syömään ainakin mulla :) treeneihin se tietty valitettavasti vaikuttaa ku pitää parantaa :/ mut jos kurkku vaivoja on nii siitä on kyllä apua. T. Milla ps. Kiva alkaa seuraamaan sun blogia! :)

    VastaaPoista