sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Esittelyssä meikkiksen selkätreeni


Vappupäivänä heti aamusta hilpaistiin taas City Gymille. Ekanakin pakko sanoa, et vaikka meikätytötn tuntemus saleista on melko onnetonta (melkein kuin tuntemukseni astrofysiikasta) olen viihtyny ko. salilla oikein muavasti. Siellä treenaa tosi erilaista porukkaa ja sinne on helppo sujahtaa joukkoon. Lisäksi se on meille tosi helpolla paikalla mennä, aukioloajat on pitkät ja... no, kaikinpuolin oikein mukava paikka treenata.
Mutta asiaan. Kuten arvata saattoi, oli melko tyhjä sali ko. aamuna niin oli superfiilis päästä tekemään, kun tiesi, ettei tarvitse jonotella vaan saa reenata just siinä tahdissa, kun haluaa. Itselläni oli vuorossa selkätreeni (hassua, mulle sattuu selkä miltei aina kun oon stadissa :D) ja oon oppinu pikkuhiljaa tykkäämään selästä, vaikka alkuun se olikin ehdoton inhokkipäivä, jos sellainen olis pitäny nimetä.

Mun selkätreeniin on kuulunu mave, leuat (avustettuna), kulmasoutu, alatalja kapealla otteella ja "seminkänimeäenkoskaanmuista" eli pulldown narulla. Aikaisemmin tein selkäpäivän yhteydessä myös hauikset, mutta nyt uudessa ohjelmassa ne jää pois. Myöskin mave korvataan räkkivedolla, koska ei tahdo takareidet taipua uudessa ohjelmassa maastavetoon asti. Joskus jos jalat on hyvin palautunu, saatan vaihtelun vuoksi mavettaa, mut pääpaino on räkkivedossa.

Mavessa ja räkissä treenipainot on pyöriny siellä 80-90 kulmilla. Tuntuman oon saanu hyvin ja pienen viilauksen jälkeen oikeat liikeradatkin on löytyny. Molemmista olen tosin joutunu muutaman viikon tauon pitämään tuon hiton kyljen takia...no jospa tänkin sit ens viikolla taas sais ohjelmistoon...

LEUKA!!!

Tokana liikkeenä vedän tosiaan leukoja. Tähän asti olen tehny ne avustettuna tai jos ei ole ollu avustajaa, niin olen tehny itsestäni hassunnäköisen hyppäämällä ylös ja kiinni tankoon, pitämällä itseäni hetken ylhäällä ja laskemalla hitaasti alas. Tyhmäksihän siinä itsensä on tuntenut, mut ilmeisesti se on ollu kuitenkin hyvää harjoitusta, koska nyt sain ensimmäisiä leukoja kunnolla YKSIN! Määrähän oli vain naurettava kaksi puhdasta, mutta se on kehitystä. Pakko koettaa joka ikinen ilonmuru ottaa irti. Loppusarjoissa Kainalo aina avusti, että saatiin sarjan pituudeksi 8-10 leukaa. Näitä teen siis pari-kolme sarjaa.

Kolmantena liikkeenä on ollut ja tulee olemaan, on kulmasoutu. Tykkään! Aina kun muistaa aatella niitä hiton lapoja.... Teen 3 sarjaa, 10-12 toistoa ja sarjapaino on nyt pyöriny 40 hujakoilla, joskus on viimeiseen sarjaan pitäny pari kiloa pudottaa. Alla olevassa kuvassa menossa viimeisiä toistoja viimeisestä sarjasta ja vähän alkaa harmillisesti hajoamaan tuo asento liian ylös, mutta ilmeestä (luojalle kiitos hieman tärähtäneestä kuvasta niin ei koko irvistys näy) päätellen kohtuu tiukalle jo ottaa. Hih ja kattokaa tuota olkapäätä! Jotain siellä on!!!


Alataljasta ei ole tässä nyt kuvia, niitä olikin jossain vanhemmassa postauksessa ja samassa oli myös eräs video, joka hieman on aiheuttanut keskustelua parisuhteemme kaapinpaikan näyttäjästä :D Hah! Terkut vaan Lempalle! Alataljan painot liikkuu 45 kilon hujakoilla. Teen yleensä 3 sarjaa pudotuksella, aloituspaino 45 kiloa.

Loppuun vielä se pulldown narulla. Tästä on jostain hassusta syystä tullu mun uus lempiliike. Mene ja tiedä miks. Vaikka, onhan se ollu tiedossa et oon hieman kummallinen. Tosin, tunnustan et siihen saattaa vaikuttaa sekin, et tää on tuottanu tulosta niin liikkeestä on helppo tykätä! 3 sarjaa, paino 30-35kg ja toistoja se 12. Tai siihen 12 pyritään mut yleensä viimeinen sarja jää paria toistoa vaille vielä vajaaksi.


Eli Selkätreeni tiivistettynä; 
Mave/räkki - 2 sarjaa, toistoja 6-8/sarja n 80-90kg
Leuat - 3 sarjaa
Kulmasoutu -  3 sarjaa, toistoja 10-12 40kg
Alatalja kapealla otteella - 3 pudotussarjaa, aloitus 45kg
Pulldown- 3 sarjaa, toistoja 10-12, 30-35kg

Siinäpä se olis tiivistettynä. Painot selkäpuolella on noussu jonkun verran. Kulmasoutuun ja alataljaan on tullu se 10kg ainakin lisää, pulldowniin myöskin. Leukoja en saanu 6kk sitten yhtään ja avustettunakin minua piti nostaa PALJON, nyt menee 3 yksin ja sarjan loppuun avustaminenkin vaatii enää pienenpientä nostoa. Lisäksi voin ilokseni ilmoittaa, että selkäkivut on kadonnu ja päänsäryt samoiten, eli selän vahvistaminen on ollut todellakin paikallaan!

Mutta nyt välipalan kimppuun ja suunnittelemaan tiistai-illan jumppaa, jota aloitan taas kesän ajaksi pitämään. Jatkossa tulossa mm. muutama posekuva ja ajatuksia kuluneen talven "kehityksestä" (jea right :D) joten olkaapas kuulolla niin saatan hieman avautua ;)

2 kommenttia:

  1. Hui, kuulostapaa kovalta sun mave-painot! Tai ei hui, mutta ennemmin joku sellanen kateellisen ihaileva reaktio :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo..jaa... entiiä :D Onkai ne ollu ihan hyviä ja ottaen huomioon et mave on ollu mulla ohjelmassa...ööh. 3kk? Sillon 6kk sit ku alotin salin ni vedin vaa räkistä. Mut nyt pitää varoa tuota kylkeä ja vyö painaa siihe kipeään kohtaan ni jännä nähä millo voi taas mavettaa. Tosin, mun kyykynki painot on reilusti oli oman painon :D Penkki tulee vaa iha lapsenkengissä perässä. Mut elä huoli, kyl ne sullaki reenaamalla nousee :)

      Poista